Foto av Hasselbacksmorötter från WW ViktVäktarna

Hasselbacksmorötter

2
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
En variant på den klassiska hasselbackspotatisen där morötter får stå i fokus på ett sätt de sällan får. Impa på dina vänner och familj med hasselbacksmorötter som tillbehör till exempelvis fisk - det är verkligen lika ljuvligt gott som det är snyggt.

Ingredienser

Morot

8 st

Olivolja

2 msk

Paprikapulver

1 tsk

Salt

½ tsk

Citron

1 st

Matlagningsyoghurt 8%

1½ dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Bladpersilja

½ dl, koriander och/eller mynta

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka morötterna i en stor gryta tills de börjat mjukna, ca 10 minuter. Låt dem rinna av, men spara 2 msk av kokvattnet. Låt morötterna svalna något under rinnande kallt vatten.
  3. Skär djupa skåror i morötterna, men var noga så att du inte skär rakt igenom. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt.
  4. Vispa ihop kokvattnet med olja, paprikapulver och salt. Ringla över morötterna och blanda runt så att de täcks. Halvera citronen och lägg, med snittytan uppåt, på plåten tillsammans med morötterna. Sätt in i ugnen tills det fått fin färg, ca 40 minuter.
  5. Blanda yoghurt med pressad vitlök och hackade örter.
  6. Pressa citron över morötterna och ringla över yoghurtsåsen.