
Havrebars med mandel och körsbär
4
Point(s)
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
Goda bars där du har koll på innehållet – lika bra som mellanmål, som till utflykten! Och därför också bra att ha i frysen att ta fram när det behövs. Mandelsmöret går att byta ut mot annat nötsmör, t.ex. jordnötssmör, och hittar du inte körsbär, funkar små plommon också fint!
Ingredienser
Fullkornsvetemjöl
125 g
Havregryn
60 g
Mandelspån
50 g, rostade
Kanel
1 tsk
Bakpulver
½ tsk
Bikarbonat
¼ tsk
Salt
¼ tsk
Farinsocker
100 g
Olivolja
½ dl
Äggvita
2 st
Mandelsmör
40 g
Vaniljpulver
¼ tsk
Körsbär
175 g