Havrebars med mandel och körsbär
5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
Goda bars där du har koll på innehållet – lika bra som mellanmål, som till utflykten! Och därför också bra att ha i frysen att ta fram när det behövs. Mandelsmöret går att byta ut mot annat nötsmör, t.ex. jordnötssmör, och hittar du inte körsbär, funkar små plommon också fint!
Ingredienser
Vetemjöl med fullkorn
125 g
Havregryn
60 g
Mandelspån
50 g, rostade
Kanel
1 tsk
Bakpulver
½ tsk
Bikarbonat
¼ tsk
Salt
¼ tsk
Farinsocker
100 g
Olivolja
½ dl
Äggvita
2 st
Mandelsmör
40 g
Vaniljpulver
¼ tsk
Körsbär
175 g