ViktVäktarna - Havrebars med mandel och körsbär

Havrebars med mandel och körsbär

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
Goda bars där du har koll på innehållet – lika bra som mellanmål, som till utflykten! Och därför också bra att ha i frysen att ta fram när det behövs. Mandelsmöret går att byta ut mot annat nötsmör, t.ex. jordnötssmör, och hittar du inte körsbär, funkar små plommon också fint!

Ingredienser

Vetemjöl med fullkorn

125 g

Havregryn

60 g

Mandelspån

50 g, rostade

Kanel

1 tsk

Bakpulver

½ tsk

Bikarbonat

¼ tsk

Salt

¼ tsk

Farinsocker

100 g

Olivolja

½ dl

Äggvita

2 st

Mandelsmör

40 g

Vaniljpulver

¼ tsk

Körsbär

175 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Blanda ihop mjöl, havregryn, mandelspån, kanel, bakpulver, bikarbonat och salt.
  3. Blanda ihop socker, olja, äggvitor, mandelsmör och vaniljpulver i en annan bunke. Blanda ner i mjölblandningen och vänd slutligen ner körsbären. Bre ut i en ugnsfast form (ca 20x20 cm) och sätt in i ugnen tills den är gyllene och inte kletig i mitten (kolla av med provsticka), ca 25 minuter.
  4. Låt svalna i formen och skär sedan upp i bitar.

Anteckning

Barsen håller bra upp till 4 dagar i en lufttät förpackning i rumstemperatur. Vill du frysa in dem, lägg dem i en frystålig förpackning med bakplåtspapper emellan och frys upp till 2 månader.