Foto av Havrebars med mandel och körsbär från WW ViktVäktarna

Havrebars med mandel och körsbär

4
Point(s)
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
Goda bars där du har koll på innehållet – lika bra som mellanmål, som till utflykten! Och därför också bra att ha i frysen att ta fram när det behövs. Mandelsmöret går att byta ut mot annat nötsmör, t.ex. jordnötssmör, och hittar du inte körsbär, funkar små plommon också fint!

Ingredienser

Fullkornsvetemjöl

125 g

Havregryn

60 g

Mandelspån

50 g, rostade

Kanel

1 tsk

Bakpulver

½ tsk

Bikarbonat

¼ tsk

Salt

¼ tsk

Farinsocker

100 g

Olivolja

½ dl

Äggvita

2 st

Mandelsmör

40 g

Vaniljpulver

¼ tsk

Körsbär

175 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Blanda ihop mjöl, havregryn, mandelspån, kanel, bakpulver, bikarbonat och salt.
  3. Blanda ihop socker, olja, äggvitor, mandelsmör och vaniljpulver i en annan bunke. Blanda ner i mjölblandningen och vänd slutligen ner körsbären. Bre ut i en ugnsfast form (ca 20x20 cm) och sätt in i ugnen tills den är gyllene och inte kletig i mitten (kolla av med provsticka), ca 25 minuter.
  4. Låt svalna i formen och skär sedan upp i bitar.

Anteckning

Barsen håller bra upp till 4 dagar i en lufttät förpackning i rumstemperatur. Vill du frysa in dem, lägg dem i en frystålig förpackning med bakplåtspapper emellan och frys upp till 2 månader.