Foto av Havrebullar med äpple och mandel från WW ViktVäktarna

Havrebullar med äpple och mandel

4
Points®
Total tid
28 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
8 min
Portioner
34
Svårighetsgrad
Medel
En fika bestämd i sista sekund? De här bullarna slänger du kvickt ihop! Och dessutom sprider sig en underbar doft i ditt kök...

Ingredienser

Vatten

5 dl

Jäst

1 pkt

Rapsolja

4 msk

Salt

½ tsk

Socker

4 msk

Kardemumma

3 tsk

Havrekli

2 dl

Vetemjöl

12 dl, gärna special

Ägg

½ st

Äpple

3 medelstor(t)/medelstora

Kanel

4 tsk

Pärlsocker

4 msk

Mandelspån

4 msk

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37°, smula i jästen och tillsätt olja, salt, socker, kardemumma, havrekli och vetemjöl. Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter. Skala och tärna äpplena, blanda med kanel. Kavla ut degen till 2 rektanglar, cirka 25x40 cm, strö på äppelhacket. Rulla ihop degen, skär 17 bitar av varje rulle. Låt bullarna jäsa på plåt ca 30 minuter, pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och mandel. Grädda mitt i ugnen 225-250° cirka 6-8 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.