ViktVäktarna - Havregrynsgröt med granatäpple och pistage

Havregrynsgröt med granatäpple och pistage

4
Points®
Total tid
5 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
En lite lyxigare variant på klassisk havregrynsgröt kan ju förgylla vilken morgon som helst! Blanda ner rivet apelsinskal och toppa den med granatäpplekärnor och pistagenötter.

Ingredienser

Havregryn

1 dl

Vatten

2 dl

Salt

½ krm

Mjölk 0,5%

1 msk

Apelsinzest

¼ tsk

Granatäpple

1 msk, kärnor

Pistagenötter

1 tsk

Instruktioner

  1. Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda tills det blivit en grötig konsistens, ca 3 minuter.
  2. Blanda ner mjölk och rivet apelsinskal. Toppa med granatäpplekärnor och pistage.