Foto av Havrekakor med glögg och russin från WW ViktVäktarna

Havrekakor med glögg och russin

3
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
40
Svårighetsgrad
Medel
Supersmarriga havrekakor med smak av glögg som passar perfekt till advent. Gör en sats nu så har du goda kakor att bjuda på när du får besök!

Ingredienser

Havregryn

3½ dl

Vetemjöl

2 dl

Farinsocker

1½ dl

Bakpulver

1½ tsk

Russin

1½ dl

Margarin 80%

175 g

Glögg lätt 2,2%

1½ dl

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna och russin i en bunke. Smält margarinet, tillsätt glöggen och häll över i bunken. Rör om och låt det svälla i 15 min. Klicka ut kakor på bakpappersklädd plåt. Ställ inte för nära varandra eftersom kakorna flyter ut lite. Grädda i ugn 175° ca 10 min.