Havrepaella med kyckling och räkor
8
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk paella ska göras med något av de spanska rissorterna bomba, senia, bahia eller calasparra. Dessa är dock ganska svåra att få tag på så ofta byter vi till ett vanligt rundkornigt ris som är lätt att få tag på! Här har vi tagit ett steg längre och gjort en jättegod paella på det svenska havreriset. Genom att ersätta det vanliga riset med det får rätten en tuggigare karaktär, en liten fiberkick och blir dessutom är det ett smartare klimatval. Bra på många sätt alltså!
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Vitlök
4 klyfta(or)
Paprika
2 st
Kycklingbröstfilé
400 g
Olivolja
1 msk
Paprikapulver
1 tsk
Saffran
½ g
Sambal oelek
2 tsk
Havreris, okokt
4 dl
Vatten
4½ dl
Kycklingfond
2 msk
Tomater, hela konserverade
1 förp, körsbärstomater
Gröna ärter
200 g
Skalade räkor
300 g
Citron
½ st
Persilja
4 msk