[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Havrerisotto med bakad torsk från WW ViktVäktarna

Havrerisotto med bakad torsk

8 - 9
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Variant på risotto med svenskt havreris istället för italienskt arborioris. Tuggigare, mer klimatsmart och absolut minst lika gott!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Havreris, okokt

3 dl

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Vatten

3 dl

Svampbuljongtärning

1 st

Parmesanost

1 dl

Citron

½ st

Torsk

500 g

Champinjoner

250 g

Spenat, färsk

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Hacka lök och vitlök.
  3. Värm olja i en djup panna och stek löken ca 10 minuter på medelvärme. Tillsätt vitlök och havreris och låt steka med hastigt. Blanda ner matlagningsvin, vatten och buljongtärning och blanda runt så att buljongtärningen löses upp. Lägg på lock och låt sjuda på låg värme tills havreriset är klart, det ska fortfarande ha en liten kärna. Blanda ner ost och låt den smälta. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  4. Lägg torsk i en ugnsfast form, salta och peppra och sätt in i ugnen tills den är så genomstekt som du vill ha den, ca 15 minuter.
  5. Dela svamp i mindre bitar och lägg i havreriset tillsammans med spenaten.
  6. Servera torsken med havrerisotton och strö över lite rivet citronskal.