Foto av Helgrillat äpple med kanel- och mandelsmör från WW ViktVäktarna

Helgrillat äpple med kanel- och mandelsmör

7
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Enklare, snabbare och godare dessert får man leta efter! Gröp ur ett äpple och fyll med det kanske godaste som finns - brynt smör, mandel och kanel. Färdigbakat på en kvart på grillen.

Ingredienser

Smör

30 g

Mandel

50 g

Socker

2 tsk

Kanel

½ tsk

Kardemumma

½ tsk

Äpple

4 st

Vaniljvisp 12% (ovispad)

½ dl

Hasselnötter

12 st

Mynta

1 msk

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull på hög värme. Fortsätt värma det under vispning tills det är gyllene. Blanda ihop med mandel, socker, kanel och kardemumma.
  2. Gröp ur kärnhuset i äpplena från kvistsidan, men låt botten vara kvar.
  3. Fördela mandelfyllningen i äpplena och grilla dem på indirekt värme tills de är genombakade, ca 15 minuter.
  4. Servera äpplena ljumna med vaniljvisp, hackade nötter och mynta.

Anteckning

Vill du baka äpplena i ugnen så blir de goda efter ca 15-20 minuter på 200°.