Foto av Helstekt filé med rostad potatis från WW ViktVäktarna

Helstekt filé med rostad potatis

11
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Med en spännande röra där stekt äpple och mango serveras till filé och potatis.

Ingredienser

Fläskytterfilé

600 g

Chilipulver

2 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Margarin flytande 80%

2 tsk

Potatis

800 g

Rapsolja

2 tsk

Sweet chilisås

2 msk

Äpple

4 medelstor(t)/medelstora

Mango

1 st

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Senap (dijon)

1 msk, 1/2- 1 msk

Schalottenlök

1 st

Äpple

½ medelstor(t)/medelstora

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen. Lägg dem i en plastpåse, häll över olja och krydda med salt och peppar. Knyt för och skaka om. Häll upp potatisen i en ugnsform och börja tillaga i ugn, 200 grader, medan du förbereder köttet. Krydda köttet med salt, chili och paprikapulver. Bryn det runt om i margarin i en stekpanna. Ta ut formen med potatis och skjut upp dem mot kanterna och lägg köttet i mitten. Sätt in i ugn ca 30 min eller tills köttet har en innertemperatur på ca 70 grader. Ta ut köttet och lägg det på aluminiumfolie. Pensla med chilisås och låt köttet vila ca 10 min inlindad i aluminiumfolie. Stek äppelklyftor och mango och krydda med salt och peppar. Blanda samman yoghurt, senap, hackad lök, 1/2 äpple och persilja till en sås. Smaka av med salt och peppar. Skiva upp köttet och servera med potatis, sås och frukt.