Foto av Helstekt fläskfilé med sallad från WW ViktVäktarna

Helstekt fläskfilé med sallad

8
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
35 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Helstekt fläskfilé och sallad med kronärtskocka, ugnsrostad zucchini och smulad getost. Vällagad mat klar på en dryga halvtimme!

Ingredienser

Olivolja

3 tsk

Paprika

3 st, röd

Aubergine

½ medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

½ medelstor(t)/medelstora

Fläskfilé

500 g

Tomatjuice

2 dl

Kronärtskocka

100 g, inlagd, hjärtan, ca 5 st

Getost (chèvre)

100 g

Instruktioner

  1. Skiva aubergine och squash, skär 1 paprika i bitar. Grilla paprika, aubergine och zucchini på kolgrill eller grilljärn med 1 tsk olja. Lägg grönsakerna på en plåt och baka färdigt i ugn 20 min på 200°, låt svalna. Stek fläskfilén runt om, salta och peppra, sätt in i ugnen på 150° och stek tills innertemperaturen kommit upp i 65°, vira in i aluminiumfolie. Mixa tomatjuice med 2 paprikor och sila blandningen ner i en kastrull. Koka ner vätskan tills ca 1 1/2 dl återstår och tillsätt 2 tsk olja, smaka av med salt och peppar. Blanda grönsakerna med kronärtskockan och getost, krydda med lite salt och peppar. Skiva fläskfilén och servera med paprikaskyn och getost/grönsaksblandningen.