Foto av Helstekt fläskytterfilé och grönsaker från WW ViktVäktarna

Helstekt fläskytterfilé och grönsaker

8
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
55 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gott och mättande med mycket grönsaker. Det gillar vi!

Ingredienser

Fläskytterfilé

600 g

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Lök

2 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Senap (dijon)

2 msk

Margarin flytande 80%

1 msk

Grönsaksbuljong

4 dl

Pasta okokt (typ penne)

4 dl

Broccoli

2 stånd

Paprikapulver

½ krm

Persilja

½ knippe(n)

Instruktioner

  1. Skala morötter och lök. Skär morötter i slantar, strimla lök och purjo. Pensla köttet med senap och krydda med salt och peppar. Hetta upp en gryta med margarin och bryn köttet runt om. Häll i grönsakerna och buljong. Låt det småputtra under lock ca 45 min. Koka pastan. Dela broccolin i buketter och ”stocken” i skivor. Koka i lättsaltat vatten ca 10 min. Ta upp köttet och lägg in i aluminiumfolie. Ta upp hälften av grönsakerna ur grytan. Mixa resten av grönsakerna tillsammans med buljongen i grytan. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Hacka persiljan och rör ner tillsammans med resten av grönsakerna i såsen. Skiva upp köttet och servera med pasta, broccoli och såsen.