Foto av Helstekt kotlett med grönsaker och sås från WW ViktVäktarna

Helstekt kotlett med grönsaker och sås

9
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk söndagsmiddag med helstekt tomatöst kotlett med morötter, rotselleri och purjo. Gott för hela familjen!

Ingredienser

Potatis

800 g

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

200 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Fläskkotlett, fett bortskuret

1 kg, hel

Margarin flytande 80%

1 msk

Lagerblad

2 st

Grönsaksbuljong

5 dl

Tomatpuré

3 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka potatis. Skala och dela morötter och rotselleri i bitar. Strimla purjon.
  2. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn köttet runt om i margarin. Lägg över i en långpanna tillsammans med grönsaker och lagerblad.
  3. Koka upp vatten och buljongtärning. Rör ut tomatpuré i buljongen och häll det över kött och grönsaker. Tillaga i ugn ca 40 min, använd gärna köttermometer, köttet är klart vid 75 grader.
  4. Ta ut och lyft av köttet och lite grönsaker. Mixa resterande grönsaker med buljongen till en sås. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva upp köttet och servera med potatis, sås och grönsaker.
  6. Tips! Har du ont om tid, skär köttet i skivor, bryn dem och lägg därefter in i ugn tillsammans med grönsaker. Följ receptet i övrigt.