Hemmagjord fullkornspasta med pesto
12
Points®
Total tid
1 tim 45 min
Förberedelse
40 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Att göra pasta själv blir betydligt mycket godare än färdigköpt och denna fullkornsvariant är inget undantag. Försök gärna hitta ett durumfullkornsmjöl, men hittar du inte det funkar det fint med ett annat finmalet fullkornsmjöl. Här har vi gjort en enkel, klassisk basilikapesto till. Och en skål med hemmagjord pasta, och hemmagjord pesto, är ljuvligt gott i all sin enkelhet!
Ingredienser
Vetemjöl med fullkorn
300 g
Ägg
1 st
Olivolja
1 tsk
Pinjenötter
½ dl
Basilika
1 knippe(n), 1 stort knippe alt. 2 mindre
Vitlök
1 klyfta(or)
Parmesanost
1½ dl
Olivolja
1 msk