ViktVäktarna -   Hemmagjord gnocchi med sparris och tomat

Hemmagjord gnocchi med sparris och tomat

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hemmagjord gnocchi är busenkelt och blir bara så himla gott! Här serverar vi dem med en basilikavinägrett, sparris, tomat och rostade solroskärnor.

Ingredienser

Potatis

350 g

Ägg

1 st

Salt

½ tsk

Vetemjöl

2½ dl

Basilika

1 knippe(n)

Vatten

1½ msk

Rapsolja

½ msk, kallpressad

Vitvinsvinäger

½ msk

Honung, flytande

1 tsk

Sparris

1 knippe(n)

Olivolja

2 tsk

Solroskärnor

2 msk

Cocktailtomater

250 g

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Koka potatisen i osaltat vatten, häll av vattnet och pressa ner i en bunke. Blanda ner ägg och salt och arbeta in mjöl, lite i taget. Degen ska vara ganska lös.
  2. Dela degen i fyra bitar och rulla försiktigt ut i ca 2 cm-tjocka rullar (ev. kan du behöva ha en lätt mjölad arbetsyta). Skär upp i ca 2x2 cm stora bitar. Tryck till lätt med en gaffel och koka i några omgångar i saltat vatten. Gnocchin är klar när den flyter upp till ytan. Lyft upp med hålslev och lägg på en tallrik.
  3. Lägg basilika, rapsolja, vatten, vinäger och honung i en mixer och mixa slätt.
  4. Bryt av nedre delen av sparrisen. Koka 2 minuter i lättsaltat vatten och skölj sedan i kallt vatten.
  5. Värm olivolja i en panna och stek gnocchin tills den är gyllene. Låt solroskärnorna steka med på slutet.
  6. Blanda ruccola, gnocchi, solroskärnor, sparris, tomat och dressing i en serveringsskål. Servera ljummen eller kall.

Anteckning

Vill du ha en mer snabblagad rätt, köp färdiga gnocchi. Då behöver du inte koka dem, utan bara steka tills de är mjuka och fått fin färg.