Foto av Het biffmacka med picklad rödlök från WW ViktVäktarna

Het biffmacka med picklad rödlök

10
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lyxig macka med marinerat oxinnanlår och picklad rödlök. Passar lika bra till helglunchen som en vardagsmiddag. Är du inte förtjust i picklad rödlök är det också gott att steka lök riktigt länge på låg värme och sedan krydda med en skvätt vitvinsvinäger.

Ingredienser

Picklad lök

2 medelstor(t)/medelstora, 1/4 dl ättika 12%, 1/2 dl socker, 1 dl vatten

Innanlår, nöt

500 g

Chilipeppar

1½ st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Baguette à 10 cm

4 st

Sallad

70 g

Tomat

2 st

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Instruktioner

  1. Skär rödlök i strimlor. Rör ihop ättika, socker och vatten så att sockret löser sig. Häll det över löken och låt dra i minst 20 minuter.
  2. Skär köttet i skivor och lägg i en påse. Finhacka chili och pressa i vitlök. Häll i olja. Låt marinera i minst 20 min.
  3. Stek köttet. Dela brödet och rosta det i en torr panna. Klicka på majonnäs. Lägg på sallad och skivad tomat. Lägg på kött och avsluta med den picklade löken.

Anteckning

Picklad rödlök håller sig minst en vecka i kylen.