Foto av Het lax med kräfttäcke från WW ViktVäktarna

Het lax med kräfttäcke

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Laxtäcket på kräfta, fraiche och majs ska smaksättas med tabasco, men var försiktig för tabascon kan ge ordentlig sting.

Ingredienser

Lax

600 g

Fraiche 8%

2 dl

Kräftstjärtar

200 g

Majs

100 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Tabasco

2 droppe(ar), 1-2 droppar

Bulgur, okokt

2 dl

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Majrova

1 bit(ar)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxen i en ugnsfast form. Lägg fraiche, kräftor och majs i en skål. Riv i vitlök. Droppa i tabasco för att ge såsen lite sting. Smaka av med salt och peppar. Lägg röran ovanpå laxen. Ställ in laxen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Koka bulgur. Riv rotsakerna. Servera lax och bulgur tillsammans med rårivna rotsaker. Tips! Ge rotsakerna lite extra smak genom att pressa i lime eller citron. Tips! För en extra festlig lax lägg en klick rom på varje bit vid servering.