Foto av Het lins- och korvsoppa från WW ViktVäktarna

Het lins- och korvsoppa

10
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En värmande, het soppa med kryddig korv, tomat och vitlök! Tillbehören är många till denna soppa, vilket ger stor smakvariation.

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 msk

Röda torra linser

2 dl

Krossade tomater

1 förp

Paprikapulver

1 msk, 1 - 11/2 msk

Vatten

1½ liter, 1 - 1 1/2 liter

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Tabasco

5 droppe(ar), ca 1 tsk

Paprika

2 st, olika färger

Chilipeppar

2 st, grön/gröna, röd/grön

Korv 12%

3 st, starka

Majs

2 dl, korn

Oliver i saltlag

20 stor(t)/stora, svarta

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Instruktioner

  1. Skala lök, vitlök och morötter. Hacka löken och tärna morötterna. Hetta upp olja i en stor gryta. Fräs lök och morötter ett par minuter. Tillsätt linser, krossade tomater, paprikapulver, 1 liter vatten, buljongtärningar, tabasco, svartpeppar och salt. Låt grytan sjuda ca 1 timme på svag värme. Rör om då och då och späd med mer vatten efterhand som soppan tjocknar. Späd till önskad konsistens. Tärna paprikorna, finhacka pepparfrukterna och dela korvarna i små bitar. Servera det och eventuellt ett bit bröd som tillbehör till soppan.