Het räk- och kalkonpasta

Räk- och kalkonpasta

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt lyxig pastarätt där en fräsch kombination av kalkon och skaldjur blandas ner i en krämig spenatsås. Passar lika bra till vardags som till fest!

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

200 g, eller tagliatelle

Lök

1 st, röd/röda

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or), 1-2 klyftor

Margarin flytande 80%

1 tsk

Spenat, färsk

250 g

Soltorkade tomater i olja, avrunna

4 st

Kalkonbröstpålägg

200 g, tunna skivor

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Skalade räkor

300 g, 1 kg räkor med skal

Paprikapulver

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka lök, chili och vitlök. Stek all lök och chili mjuk i flytande margarin i en gryta med höga kanter.
  3. Grovhacka spenat. Strimla avrunna tomater och kalkon.
  4. Blanda ner spenat och strimlade tomater med löken och häll på matlagningsbas. Koka upp och låt småputtra ca 5 min tills spenaten sjunkit ner i såsen och blivit mjuk.
  5. Tillsätt kalkon och räkor och låt bli varmt utan att koka. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar.
  6. Servera pasta med räk- och kalkonröran.

Anteckning

Toppa med riven parmesan.