Foto av Heta räkor från WW ViktVäktarna

Heta räkor

5
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Räkor är huvudingrediens i detta kryddiga recept. Låt det hetta till. Smaken av curry, parpika och ingefära dämpas av vitt ris som serveras till.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Schalottenlök

2 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Zucchini (squash)

½ medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

2 tsk

Ingefära

½ tsk

Curry

½ tsk

Paprikapulver

½ tsk

Fiskbuljong

2 dl, 1-2 dl

Tomat

3 st

Skalade räkor

300 g

Salt

1 krm

Chili flakes

½ tsk

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva zucchinin i mindre bitar.
  3. Hetta upp margarinet och lägg i ingefära, curry och paprikapulver. Tillsätt lök, vitlök och zucchini och fräs mjukt. Häll på vatten och buljongtärning och låt koka upp.
  4. Hacka tomaterna. Lägg tomat och räkor i pannan och hetta upp. Smaka av med salt och chiliflakes. Strö över persilja och servera med ris.