ViktVäktarna - Hjärtmuffins med frosting

Hjärtmuffins med frosting

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
Vad passar väl bättre på alla hjärtans dag än hjärtformade chokladmuffins med rosa färskostfrosting och strössel? Ingenting, säger vi! Ingenting.

Ingredienser

Färskost 11%

300 g

Florsocker

2 msk

Karamellfärg

1 droppe(ar)

Vetemjöl

5 dl

Kakao

6 msk

Vaniljsocker

2 tsk

Bakpulver

1 tsk

Salt

tsk

Socker

1¾ dl

Margarin 60%

50 g

Ägg

2 st

Grekisk yoghurt 0%

5 dl

Mjölk 0,5%

2 dl

Vitvinsvinäger

1 tsk

Strössel

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ihop färskost och florsocker med elvisp. Blanda ner karamellfärgen tills du har önskvärd rosa färg. Överför till en spritspåse och ställ i kylen 1 timme.
  3. Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker, salt och bakpulver i en skål.
  4. Vispa ihop strösocker, margarin och ägg tills det är pösigt. Blanda ner yoghurt, mjölk och vinäger. Vänd ner mjölblandningen. Överarbeta inte smeten.
  5. Placera ut 20 muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna med smeten nästan hela vägen upp. Rulla eller vik ihop 60 små bitar aluminiumfolie. Placera ut 3 aluminiumrullar utanför muffinsformarna i plåten så att formarna ser ut som hjärtan. Nyp till formarna längst ner på hjärtat så att det blir en liten spets längst ner.
  6. Sätt in i ugnen tills de inte är kletiga i mitten längre, ca 10 minuter.
  7. Låt dem svalna något och spritsa sedan ut frostingen ovanpå. Strö över lite strössel och servera.