ViktVäktarna - Hoisinkyckling med havreris

Hoisinkyckling med havreris

7
Points®
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabblagad rätt med få ingredienser som dessutom är jätteenkel och god – vi vet att det låter för bra för att vara sant, men det är det faktiskt inte. Du tittar på den här! Kyckling och grönsaker stekta med hoisinsås, serverade med havreris. Svårare än så behöver det inte vara för att få en god middag på bordet på max 20 minuter.

Ingredienser

Havreris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

500 g

Rapsolja

2 tsk

Purjolök

1 liten(t)/små

Paprika

1 st

Hoisinsås

1 dl

Vatten

1 dl

Instruktioner

  1. Koka havreris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kyckling.
  3. Värm olja i en panna och stek kycklingen tills den fått lite färg.
  4. Skiva purjo (inkl. det gröna) och låt steka med. Skär paprikan i mindre bitar och lägg i pannan.
  5. Blanda ner hoisinsås och vatten, och låt sjuda på svag värme tills kycklingen är klar.
  6. Servera med havreris.