Foto av Hoki i röd sås från WW ViktVäktarna

Hoki i röd sås

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fisk är gott alla dagar i veckan. Här serveras den med röd sås gjord på paprika, rödlök och matlagningsgrädde.

Ingredienser

Hoki

600 g

Paprika

1 st, röd

Rapsolja

2 tsk

Lök

½ st, röd/röda

Paprikapulver

1 tsk

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Salladslök

2 st

Margarin flytande 80%

1 tsk

Potatis

800 g

Sockerärter

4 dl

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Lägg fisken i en ugnsform, häll på ½ dl vatten och krydda med salt. Täck med folie och tillaga i ugn 200° ca 20 min. Dela paprikan i bitar och fräs i olja tillsammans med rödlök utan att det får färg. Häll på 2 dl vatten, buljongtärning, paprikapulver och grädde. Låt det koka ca 10 min, mixa såsen slät och krydda med salt och peppar. Strimla salladslöken och fräs mjuk i margarin på svag värme. Lägg det ovanpå fisken och servera med sås, pressad potatis och sockerärter.