Foto av Honungs- och senapsmarinerad kyckling från WW ViktVäktarna

Honungs- och senapsmarinerad kyckling

10
5
1
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
När det kommer till festliga grillrätter och dess tillbehör gäller ofta more is more. Flera goda tillbehör gör det enkelt att bjuda på, men det ska så klart inte vara omständigt eller svårt för det! Här har vi en smarrig marinerad snabbgrillad kycklingfilé som serveras med tre goda och enkla tillbehör.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Senap

1 msk, grovkornig

Honung, flytande

2 tsk

Gurkmeja

½ tsk

Olivolja

1 tsk

Bulgur okokt (100% fullkorn)

2 dl

Bladpersilja

1 knippe(n)

Koriander

1 knippe(n)

Citron

1 st

Gröna ärter

250 g

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet, eller limabönor

Ärtskott

100 g

Citron

1 st

Senap

½ tsk, grovkornig

Instruktioner

  1. Banka ut kycklingen lätt så den blir lite tunnare.
  2. Blanda ihop senap, honung, gurkmeja och olja och lägg ner kycklingen. Låt marineras minst 20 minuter, gärna över natten.
  3. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  4. Hacka örterna och blanda ner i bulgurn. Riv över skal och pressa över saft från citron. Blanda ihop.
  5. Grilla kycklingen på båda sidor tills den är genomstekt och gyllenbrun. Låt vila i folie en stund innan den skivas upp.
  6. Blanchera ärter. Skölj bönor och låt dem rinna av, blanda sedan hälften med ärterna och ärtskotten.
  7. Mosa resterande bönor och blanda ner pressad citron och ½ tsk senap. Skiva upp kycklingen och servera med citron- och örtbulgur, ärtsallad och mosade bönor.

Anteckning

Det passar bra att toppa kycklingen med rostad hackad mandel eller mandelspån.