Foto av Honungs- och ingefärglaserade fläskkotletter med ananasris från WW ViktVäktarna

Honungs- och ingefärglaserade fläskkotletter med ananasris

13
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kotletter med en himmelsk marinad serverade med ananasris.

Ingredienser

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Honung

1½ msk

Rapsolja

2 tsk

Ingefära

4 cm, färsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Ris, okokt

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Broccoli

1 stånd

Morot

5 medelstor(t)/medelstora, 4-6 styck

Ananas

150 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Turkisk yoghurt 10%

1½ dl

Citron

½ st

Citronpeppar

2 krm

Salt

2 krm

Honung, flytande

1 tsk

Instruktioner

  1. Lägg kotletterna i en plastpåse tillsammans med honung och olja. Riv i ingefära och vitlök. Krydda med salt och peppar. Låt köttet marinera i minst 30 minuter.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg i en grönsaksbuljongtärning i vattnet. Dela broccolin i mindre buketter och morötterna i mindre bitar. Koka dem precis mjuka i lättsaltat vatten.
  3. Skär ananas i bitar och blanda ner i riset. Blanda yoghurt med citron, citronpeppar, salt och honung.
  4. Hetta upp margarin i en stekpanna och stek kotletterna långsamt. Servera kotletterna med ris, grönsaker och yoghurt.
  5. Tips! För att spara på disken kan du låta morötter och broccoli koka med riset sista 5-10 minuterna. Hur länge beror på hur mjuka du vill ha dem, vissa föredrar grönsaker helt genomkokta medan andra gillar lite motstånd.