Foto av Honungsglaserad lax från WW ViktVäktarna

Honungsglaserad lax

5
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Lax är alltid gott och kan varieras i det oändliga. Här med honung, vitlök och persilja.

Ingredienser

Potatis

2 st

Lax

125 g

Honung, flytande

1 tsk

Vitlök

½ klyfta(or)

Persilja

1 msk

Spenat, färsk

2 dl

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Sockerärter

2 dl

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Pensla laxen med honung, krydda med salt och citronpeppar. Blanda vitlök och persilja, lägg det på laxen. Lägg i en ugnsform och tillaga i ugn 200° ca 10 minuter. Skala moroten och skär i tunna remsor, blanda den med spenat och sockerärter. Servera laxen med pressad potatis och sallad.