ViktVäktarna - Honungskryddad kyckling med rostad potatis

Honungskryddad kyckling med rostad potatis

9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Söndagsmiddag på en plåt! Fast denna goda rätt funkar så klart veckans alla dagar. Kyckling snabbmarinerad i honung, soja, vitlök och ingefära tillagad i ugn tillsammans med potatis och haricots verts. Serverad med en enkel vitlökssås.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Japansk soja

2 msk

Honung

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Ingefära

2 cm, färsk

Potatis

800 g

Olivolja

1 msk

Haricots verts

250 g

Grekisk yoghurt 10%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela varje kycklingfilé i fyra bitar och lägg i en skål.
  3. Blanda ihop soja, honung, riven vitlök och ingefära. Häll över kycklingen och blanda runt. Låt stå en stund.
  4. Dela potatisen i mindre bitar och lägg i en långpanna. Blanda med olja, salt och peppar.
  5. Fördela ut kycklingen på plåten och sätt in i ugnen 15 minuter. Ta ut och lägg på haricots verts och sätt in ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och potatisen fått fin färg.
  6. Blanda yoghurt med riven vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  7. Toppa kycklingplåten med vitlökssås och servera.