ViktVäktarna - Honungsrostad lax med bönsallad och citronmajonnäs

Honungsrostad lax med bönsallad och citronmajonnäs

5
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En rätt som både är väldigt god och känns lite lyxig även om den går supersnabbt! Lax med en honungs-, chili och citronglaze som serveras med en fräsch bönsallad och en citronmmajo.

Ingredienser

Honung, flytande

2 msk

Chili flakes

1 tsk

Citron

2 st

Lax

500 g

Sockerärter

150 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Mynta

1 knippe(n)

Olivolja

1 msk

Vatten

1 msk

Majonnäs, lätt 30%

¾ dl

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Citron

1 st

Cannellinibönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop honung, chili flakes och pressad saft från 1 citron.
  3. Lägg lax på bakplåtspapper i en ugnsfast form och pensla över citronhonungen. Sätt in i ugn ca 15 minuter. Ös gärna efter halva tiden med safterna.
  4. Blanchera sockerärterna. Lägg hälften i en mixer med vitlök, mynta, pressad saft från 1 citron, olja och vatten. Kör till en dressing.
  5. Blanda ihop majonnäs, yoghurt och rivet citronskal.
  6. Blanda ihop sköljda och avrunna bönor, ruccola, resterande sockerärter och dressingen. Servera med laxen och citronmajonnäsen.

Anteckning

Blanchera betyder att man snabbt kokar upp något för att sedan direkt kyla ner det igen, alltså förvälla.