[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Honungsrostade rotfrukter från WW ViktVäktarna

Honungsrostade rotfrukter

2 - 4
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Rotfrukter rostade med honung, pressad apelsin och örter är det ultimata tillbehöret till en bit kyckling, fisk eller kött på helgen!

Ingredienser

Morot

300 g

Palsternacka

300 g

Rödbetor, färska

3 st

Lök

2 st, gul/gula

Apelsin

½ st

Olivolja

1 msk

Honung

2 tsk

Timjan

4 stjälk(ar)

Rosmarin

4 stjälk(ar)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 170° varmluft.
  2. Skär rotfrukterna i grova bitar och klyfta löken. Pressa apelsinen.
  3. Blanda ihop olja, honung, pressad apelsinsaft, salt och peppar och blanda med rotfrukterna, löken och örtkryddorna. Lägg i en stor ugnsfast form med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 30 minuter.