Foto av Höstgryta med pumpa från WW ViktVäktarna

Höstgryta med pumpa

10
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vem kan motstå en härlig höstgryta som fått stå länge och puttra på spisen en kall höstdag? Njut den med vänner och familj.

Ingredienser

Bog/märgpipa, nöt

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Köttbuljong

4 dl

Tomatpuré

2 msk

Paprikapulver

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Syltlök

1 dl

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Pumpa (vintersquash)

400 g

Vetemjöl

1 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Tabasco

4 droppe(ar)

Persilja

2 msk, hackad

Potatis

800 g, kokt

Instruktioner

  1. Dela köttet i 2x2 cm bitar. Bryn i omgångar i margarin och lägg över i en gryta. Tillsätt buljong, tomatpuré, paprikapulver och hackad vitlök. Låt koka på svag värme ca 50 min. Skala och dela morötter i bitar och lägg ner efter halva tiden. Skala och dela pumpan i bitar. Blanda i pumpa, syltlök, tabasco, salt och peppar i grytan. Låt koka ytterligare 10 min. Rör ut mjölet i lite vatten och blanda ner tillsammans med grädde i grytan. Smaka ev av med mer kryddor. Strö över persilja och servera med kokt potatis och sallad.