Foto av Hotpot med tomat, aubergine och halloumitopping från WW ViktVäktarna

Hotpot med tomat, aubergine och halloumitopping

11
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mustig och god lakto-ovo-vegetarisk basgryta med aubergine och kikärter, toppad med halloumi och torkad aprikos stekt tillsammans med vitlök. Otroligt smarrigt! Servera med grillad kycklingfilé, quorn eller låt ägg pocheras 10-15 minuter i grytan på svag värme, för en ännu matigare måltid.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 msk

Spiskummin

2 tsk, eller ras el hanout

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Krossade tomater

1 förp

Vatten

3 dl

Halloumi

200 g

Aprikoser, torkade

6 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Persilja

2 msk, hackad

Solroskärnor

2 msk, rostade

Instruktioner

  1. Dela lök i grova bitar och tärna aubergine.
  2. Värm olja i en panna och stek lök och aubergine tills de börjar mjukna. Tillsätt spiskummin och låt fräsa med hastigt. Blanda ner sköljda och avrunna kikärter och stöt dem med en potatisstöt, lämna ungefär hälften hela. Häll på krossade tomater och vatten, koka upp och låt sjuda 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tärna halloumi och aprikoser. Hacka vitlöken. Fräs halloumin i oljan till fin färg. Vänd ner vitlök och aprikoser. Låt det bli varmt och blanda ner persilja.
  4. Lägg upp grytan i skålar och toppa med halloumifräs och solroskärnor.

Anteckning

En gnutta honung gör susen för smaken på alla grytor med tomat i, och så även denna.