Hotpot med tomat, aubergine och halloumitopping
9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mustig och god lakto-ovo-vegetarisk basgryta med aubergine och kikärter, toppad med halloumi och torkad aprikos stekt tillsammans med vitlök. Otroligt smarrigt! Servera med grillad kycklingfilé, quorn eller låt ägg pocheras 10-15 minuter i grytan på svag värme, för en ännu matigare måltid.
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Aubergine
1 medelstor(t)/medelstora
Rapsolja
1 msk
Spiskummin
2 tsk, eller ras el hanout
Kikärter, konserv
1 förp, avrunnen/avrunnet
Krossade tomater
1 förp
Vatten
3 dl
Halloumi
200 g
Aprikoser, torkade
6 st
Vitlök
2 klyfta(or)
Rapsolja
1 tsk
Persilja
2 msk, hackad
Solroskärnor
2 msk, rostade