ViktVäktarna - Huevos rancheros

Huevos rancheros

4
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Huevos rancheros, denna klassiska mexikanska rustika frukost, kommer i många former. Det de alla har gemensamt är att de innehåller ägg och tomat i någon form och serveras med majstortillas. Här har vi en variant på huevos rancheros som påminner om den klassiska mellanösternrätten Shakshuka, men med mexikanska smaker istället. Servera den som en ordentlig frukost eller en lättare lunch. Kan med fördel göras matigare genom att addera en förp kokta svarta bönor!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Jalapeño, färsk

1 st

Paprika

1 st, röd

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Tomatpuré

1 msk

Spiskummin

1 tsk

Krossade tomater

4 dl

Vatten

¾ dl

Chili flakes

¼ tsk

Ägg

4 st

Koriander

4 msk

Majstortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Skiva lök och jalapeño tunt. Tärna paprika och finhacka vitlök.
  2. Värm olja i en djup panna och fräs lök, paprika och jalapeño 5-10 minuter. Tillsätt tomatpuré, vitlök och spiskummin och låt steka med hastigt. Blanda ner krossade tomater och vatten och låt sjuda tills det tjocknat något.
  3. Smaka av med lite salt och chili flakes och gör fyra gropar i såsen. Knäck i ett ägg i varje grop, sätt på ett lock och låt småputtra tills äggvitan har blivit fast, ca 5 minuter. Toppa med koriander.
  4. Värm tortillas i en het panna på båda sidor och servera med ägg och tomatröra.

Anteckning

Är du känslig för het mat, skippa jalapeñon eller ta bord de vita hinnorna i den.