Foto av Hummercocktail från WW ViktVäktarna

Hummercocktail

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Läcker rätt med hummer, mango och avokado. Den svenska peston till med persilja, dill, mandel och vitlök är en fullträff till hummercocktailen.

Ingredienser

Paprika

2 st, röd

Persilja

1 knippe(n)

Dill

1 knippe(n)

Ost 17%

50 g, gärna prästost

Bröd ljust/vitt

½ skiva(or)

Mandelspån

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

2 msk

Hummer kokt

300 g

Avokado

150 g

Mango

200 g

Lime

1 st, saft

Instruktioner

  1. Dela paprikan tag ur kärnhuset och rosta halvorna med skinnsidan uppåt på 250° i ca 15 min, låt svalna. Drag av skinnet och skär i grova tärningar. Mixa persilja, dill, ost, bröd, mandel, vitlök och olja till en finblandad pesto. Smaka av med salt och peppar. Skär hummerköttet i grova tärningar. Blanda hummer, tärnad avokado, rostad paprika, och tärnad mango, smaka av med lite pressad lime, salt och peppar. Lägg upp i martiniglas eller liknande och toppa med en klick pesto.