ViktVäktarna - Hummusbowl med rostade tomater och svartkålschips

Hummusbowl med rostade tomater och svartkålschips

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Hummusbowl - en enkel lunch där hummus utgör basen. Toppad med en massa godsaker som valnötter, salladsost och rostade tomater och svartkål är det hur gott som helst!

Ingredienser

Cocktailtomater

500 g

Svartkål

200 g

Olivolja

1 msk

Tahini, med salt

1½ msk

Citron

1 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Kikärter, konserv

2 förp, avrunnen/avrunnet

Spiskummin

1 tsk

Olivolja

1 msk

Valnötter

50 g

Salladsost (feta) 10%

150 g

Chili flakes

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Halvera tomater och dela svartkål i mindre bitar. Blanda med olja och flingsalt och sätt in i ugnen ca 15 minuter.
  3. Lägg tahini, pressad citron, pressad vitlök och en skvätt vatten i en mixer och kör ca 1 minut. Blanda ner sköljda och avrunna kikärter och spiskummin och kör till en grov massa. Tillsätt vatten, lite i taget, och kör till en slät massa. Blanda ner olja och smaka av med salt.
  4. Rosta nötter i en torr panna.
  5. Lägg upp hummus i skålar och toppa med svartkålschips, tomater, smulad ost, nötter och lite chili flakes.