Foto av Husets vitkålsallad (coleslaw) från WW ViktVäktarna

Husets vitkålsallad (coleslaw)

3
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
Coleslaw är ett riktigt klassisk tillbehör där vitkål, ofta tillsammans med morötter, blandas i en krämig sås. Varianterna är många, med detta är ett väldigt klassiskt recept. Vill du ha det lite fräschare variant på coleslaw är det gott att byta ut hälften av majonnäsen till gräddfil, yoghurt eller fraiche.

Ingredienser

Vitkål

½ kg

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Vitvinsvinäger

½ dl

Socker

¼ dl

Majonnäs, lätt 30%

1 dl

Salt

½ msk, gärna sellerisalt

Vitpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Strimla vitkålen och morötterna ganska fint. Blanda vinäger, socker, majonnäs och kryddor till dressingen och slå över grönsakerna. Rör om. Låt stå kallt och dra några timmar innan servering.