Foto av Indisk grönsakscurry från WW ViktVäktarna

Indisk grönsakscurry

7
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
En väldoftande vegetarisk rätt med touch av Indien. Smaka av med kryddblandningen garam masala och curry. Syrligt och gott med yoghurtklicken ovanpå.

Ingredienser

Potatis

2 st

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

1 bit(ar)

Purjolök

1 bit(ar)

Olivolja

1 tsk

Curry

1 tsk

Garam masala, utan socker

1 tsk

Vitlök

½ klyfta(or)

Mango chutney

msk

Grönsaksbuljong

2 dl

Minimajs

5 st

Persilja

2 tsk

Matlagningsyoghurt 8%

2 msk

Instruktioner

  1. Skala och skär potatis i stavar, morötter i slantar, zucchini och purjo i mindre bitar.
  2. Hetta upp oljan, fräs curry och garam masala en liten stund. Tillsätt purjon, fräs någon minut till. Pressa ner vitlök, rör ner chutney, tillsätt potatis, morötter och buljong. Låt allt sjuda under lock ca 20 minuter, tillsätt zucchini och majs efter halva tiden.
  3. Smaka av med curry och garam masala, strö över persilja. Servera med yoghurten.