ViktVäktarna - Indisk kyckling- och bulgurpanna

Indisk kyckling- och bulgurpanna

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Kycklingpytt med bulgur, bönor och tomat, smaksatt med härligt indiska kryddor. Serveras med en syrlig mango chutneysås. Kanske en ny vardagsfavorit.

Ingredienser

Bulgur, okokt

2 dl

Olivolja

1 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Spiskummin

1 tsk

Garam masala, utan socker

1 tsk

Chili flakes

2 krm

Svarta bönor, konserv

115 g, 1 förp à 190 g

Cocktailtomater

250 g

Turkisk yoghurt 10%

2 dl

Mango chutney

2 msk

Instruktioner

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Ställ åt sidan och blanda ner olja.
  2. Skala och hacka lök. Skär kyckling i mindre bitar. Värm margarin i en djup panna och stek lök och kyckling. Blanda ner spiskummin, garam masala och chili flakes och låt steka med under omrörning någon minut. Krydda med lite salt och peppar.
  3. Vänd ner bulgur, sköljda och avrunna bönor och halverade tomater i pannan. Låt bli varmt.
  4. Blanda ihop yoghurt och mango chutney och servera till.