Foto av Indisk kycklinggryta från WW ViktVäktarna

Indisk kycklinggryta

10
Points®
Total tid
2 tim 30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Chicken Tikka Masala är en typisk indisk gryträtt där kycklingen marinerats med currypasta och yoghurt. Vitlök, tomat och curry i perfekt harmoni!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Ris, okokt

3½ dl

Currypasta

4 msk, tikka masala

Yoghurt naturell 3%

¼ dl

Rapsolja

2 tsk

Lök

1 st, gul/gula, 1 dl hackad

Vitlök

1 klyfta(or), 2 tsk hackad

Krossade tomater

4 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

3 msk

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i 2x2 cm bitar. Blanda 2 msk currypasta med yoghurt i en skål. Lägg i kycklingen och låt den marineras minst 2 timmar i kyl. Koka riset. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg den i en form, stek dem i ugn 200° ca 15 minuter. Vänd kycklingen efter halva tiden. Hetta upp oljan i en kastrull, lägg i löken och bryn den tills den är gyllenbrun. Tillsätt resterande currypasta och vitlök, låt det fräsa försiktigt ca 3 minuter. Häll i tomaterna, rör om ordentligt. Låt såsen koka 15 minuter utan lock, rör om med jämna mellanrum så den inte bränner vid. Tillsätt sedan den stekta kycklingen och grädden. Låt det koka 2 minuter. Servera med ris och sallad.