ViktVäktarna - Indisk potatis- och blomkålscurry med cashewnötter

Indisk potatis- och blomkålscurry med cashewnötter

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig gryta med blomkål och potatis, smaksatt med sesamolja, gul currypasta, ingefära och mandelmjöl. Toppad med koriander och cashewnötter.

Ingredienser

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Potatis

400 g

Lök

1 st, gul/gula

Ingefära

1 bit(ar)

Sesamolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Currypasta

2 msk, gul

Kokosmjölk, lätt

1 dl

Vatten

6 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Mandelmjöl

2 msk

Koriander

½ knippe(n)

Cashewnötter

20 st, hackade

Instruktioner

  1. Dela blomkål i mindre bitar och skala och tärna potatis. Skala och strimla lök. Skala och riv ingefära fint.
  2. Hetta upp sesamolja i en gryta och stek blomkål, potatis, lök och ingefära ca 3 minuter. Pressa ner vitlök och blanda ner currypasta, låt fräsa med en kort stund.
  3. Häll på kokosmjölk och vatten och lägg i buljongtärning. Låt sjuda under lock ca 20 minuter. Blanda ner mandelmjöl och smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa med koriander och cashewnötter.

Anteckning

Servera som den är eller med ris eller en bit bröd.