ViktVäktarna - Indisk vegogryta med syrlig sallad

Indisk vegogryta med syrlig sallad

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Låt dig inte avskräckas av den långa ingredienslistan, detta är jättesimpelt. Och jättegott!

Ingredienser

Lime

1 st

Vitvinsvinäger

2 msk

Honung, flytande

2 tsk

Salt

½ tsk

Peppar

tsk

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Gurka

½ st

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Ingefära

1 tsk

Spiskummin

1 tsk

Garam masala, utan socker

1 tsk

Gurkmeja

1 tsk

Krossade tomater

1 förp

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet, à 400 g

Vegme, bites

300 g

Kokosmjölk, lätt

400 g

Spenat, förvälld/fryst

70 g

Turkisk yoghurt 3,5%

1 dl

Chapati

4 st

Instruktioner

  1. Riv skalet från lime i en skål och pressa i saften. Häll i vinäger, honung, salt och peppar. Hyvla morötter och gurka tunt med en osthyvel och lägg i skålen och blanda runt. Låt dra ett par minuter.
  2. Finhacka lök och bryn i olja. Pressa i vitlök. Finhacka chili och lägg i tillsammans med ingefära, spiskummin, garam masala och gurkmeja. Häll i krossade tomater.
  3. Skala och slanta morötter. Lägg i morötter, avrunna och sköljda kikärtor och vegmebitar. Låt puttra ett par minuter. Häll i kokosmjölk. Krydda med salt och peppar och smaka av.
  4. Rör i spenat precis innan servering. Servera grytan med en klick yoghurt, bröd och morotssalladen.