Foto av Indiskt naan-bröd från WW ViktVäktarna

Indiskt naan-bröd

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Prova gärna detta neutrala bröd som passar utmärkt till en god stark gryta eller till yoghurträtter.

Ingredienser

Vetemjöl

8 dl

Bakpulver

1 tsk

Salt

½ tsk

Mjölk 0,5%

1½ dl

Olivolja

3 msk

Yoghurt naturell 0,5%

1½ dl

Ägg

1 st

Instruktioner

  1. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt. Rör ner det i mjölken. Vispa samman 2 msk olja, yoghurt och ägg. Häll i lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Pensla med lite olja och täck skålen med en plastfilm. Låt det vila 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen och knåda den.
  3. Dela i 6 delar. Baka ut till platta bröd ca 25x15 cm. Grädda i mitten av ugnen tills de fått lite färg ca 5-6 minuter. Pensla med lite olja och håll bröden varma under bakduk.