Foto av Indonesisk kycklinggratäng från WW ViktVäktarna

Indonesisk kycklinggratäng

10
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En uppskattad gräddig kycklinggratäng med smak av vitlök, curry och mangochutney. Och så lite sting av sambal oelek. Går hem som stora som små.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Paprika

1 st, grön

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Curry

2 tsk, 1-2 tsk

Sambal oelek

1 tsk

Mango chutney

1 dl

Ris, okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär kyckling i bitar och lägg i en ugnsfast form. Strimla paprika och lägg över kycklingen.
  3. Blanda matlagningsgrädde med pressad vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney. Häll blandningen över kycklingen. Sätt in i ugn i ca 20-30 minuter eller tills kycklingen är klar.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen och servera till.