Foto av Indonesisk kycklinggratäng från WW ViktVäktarna

Indonesisk kycklinggratäng

10
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En uppskattad krämig kycklinggratäng med smak av vitlök, curry och mango chutney. Och så lite sting av sambal oelek. Går hem som stora som små.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Paprika

1 st, grön

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Curry

2 tsk, 1-2 tsk

Sambal oelek

1 tsk

Mango chutney

1 dl

Ris, okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär kyckling i bitar och lägg i en ugnsfast form.
  3. Strimla paprika och lägg över kycklingen.
  4. Blanda matlagningsbas med pressad eller riven vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney. Häll blandningen över kycklingen. Sätt in i ugn tills kycklingen är klar, ca 20-30 minuter.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen och servera till.

Anteckning

För ett riktigt fluffigt ris är det en god idé att skölja det några gånger innan du kokar det. Detta för att bli av med en del av stärkelsen (som gör att det kan bli grötigt).