ViktVäktarna - Indonesisk kycklingwok

Indonesisk kycklingwok

11
Points®
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
God och mild wok med kycklingfärs istället för bitar som gör att den går ännu snabbare. Dessutom sparrisbroccoli, rödkål och morötter, smaksättning av ketjap manis (söt sojasås), sweet chilisås och fisksås. Och så toppar vi, såklart, men jordnötter.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Broccoli

200 g, sparrisbroccoli

Rödkål, färsk

1 klyfta(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Sesamolja

2 tsk

Kycklingfärs 5%

500 g

Ketjap manis

2 msk

Sweet chilisås

2 msk

Fisksås (orientalisk)

1 msk

Jordnötter, salta

2 msk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela broccoli i mindre bitar, strimla kål och morötter.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek färsen tills den fått fin färg. Lägg ner broccolin och låt steka med en stund.
  4. Blanda ner ketjap manis, sweet chilisås, fisksås, kål och morötter och låt steka med någon minut.
  5. Servera med ris och toppa med jordnötter.

Anteckning

Vill du att rätten ska gå ännu snabbare, byt ut grönsakerna mot frysta wokgrönsaker, men kom ihåg att tina dem innan stekning så att de blir riktigt wokade och inte bara småkokta.