[{"type":"span","children":[{"text":"Bli medlem !"}]}]

Missa inte: 1 kr /mån, men bara idag - 1april = Sant

Foto av Indonesisk morotssoppa från WW ViktVäktarna

Indonesisk morotssoppa

4
Point(s)
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Värmande soppa med mycket smak i form av ingefära, vitlök och chili toppad med svalkande matlagningsyoghurt.

Ingredienser

Morot

5 medelstor(t)/medelstora, stora

Potatis

3 st, stora

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Ingefära

1 msk, riven

Citron

1 st, 3 tsk skal

Chilipeppar

1 st, röd/röda, grön

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Vatten

12 dl

Matlagningsyoghurt 8%

1½ dl

Instruktioner

  1. Skala och morot och potatis i bitar. Finhacka lök och fräs grönsaker i olja. Tillsätt pressad vitlök, ingefära, 2 tsk rivet citronskal och hackad chili. Häll på buljong och koka grönsakerna mjuka. Mixa till puré, krydda med salt och peppar. Servera med matlagningsyoghurt och 1 tsk rivet citronskal.