ViktVäktarna - Indonesisk morotssoppa

Indonesisk morotssoppa

2
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Värmande soppa med mycket smak i form av ingefära, lime, vitlök och chili. En riktig favorit!

Ingredienser

Morot

500 g

Potatis

200 g, mjöliga

Lök

1 st, gul/gula

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

1 msk, riven

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Vatten

10 dl

Lime

1 st

Grekisk yoghurt 0%

4 msk

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skala och skär morot och potatis i små bitar. Finhacka lök och chili.
  2. Värm olja i en gryta och fräs lök och morot ca 5 minuter.
  3. Tillsätt pressad vitlök, ingefära och chili och låt steka med under omrörning 30 sekunder.
  4. Tillsätt potatis, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda tills grönsakerna är mjuka.
  5. Blanda ner rivet limeskal och smaka av med pressad lime. Mixa till en slät puré och smaka av med lite salt.
  6. Servera med en klick yoghurt och toppa med koriander.