ViktVäktarna - Indonesisk svampwok

Indonesisk svampwok

8
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En indonesisk svampwok med ostronskivling och champinjoner, smaksatt med ingefära, vitlök, chili och ketjap manis – en söt sojasås från Indonesien. En smakrik rätt som är färdig på ett kick!

Ingredienser

Ostronskivling

250 g

Champinjoner

250 g

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

1 msk, riven

Ketjap manis

2 msk

Sambal oelek

1 tsk

Rapsolja

2 tsk

Äggnudlar okokta

250 g

Vattenkastanjer

140 g, 1 förp à 227 g

Instruktioner

  1. Dra isär ostronskivling i smala bitar, skiva champinjon. Skiva lök.
  2. Finriv vitlök och ingefära och blanda ihop med ketjap manis och sambal.
  3. Koka nudlar enligt anvisning, låt dem rinna av.
  4. Hetta upp olja i en djup panna och stek svamp och lök ca 5 minuter.
  5. Tillsätt woksåsen, vattenkastanjer och nudlarna. Blanda runt och låt allt bli varmt.