Foto av Ingefärs- och chililax från WW ViktVäktarna

Ingefärs- och chililax

6
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
En supersnabb middagsrätt. Perfekt för en stressig dag när du inte har mycket tid, men ändå vill ha något gott.

Ingredienser

Syltad ingefära

50 g, 1 bit + 1 tsk sockerlag

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Lime

½ st

Japansk soja

1 tsk, kinesisk

Lax

200 g, 2 filéer

Rapsolja

1 tsk

Sparris

100 g

Minimajs

100 g

Sugar snaps

150 g

Instruktioner

  1. Dela syltad ingefära i små stavar och blanda med 1 tsk sockerlag från burken. Tillsätt hackad vitlök, limesaft, hackad chili, soja och 2 tsk vatten. Salta och peppra laxen och stek i olja 2 min i stekjärn. Vänd laxen och häll över ingefärasåsen. Stek tills laxen är klar, ca 3 min. Koka under tiden sparris, minimajs och sugar snaps ca 3 min. Servera laxen med de kokta grönsakerna och häll över såsen. Tips! För variation kan laxen bytas ut mot kyckling.