Foto av Ingefärskalkon med nektariner från WW ViktVäktarna

Ingefärskalkon med nektariner

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
God gryta med fruktig smak av nektariner.

Ingredienser

Kalkonkött utan skinn

500 g

Nektarin

2 st

Lök

1 st, gul/gula

Ris, okokt

2 dl

Vetemjöl

2 msk

Curry

1 tsk

Margarin flytande 80%

1 msk

Vin, vitt torrt

1½ dl

Hönsbuljong

2 dl

Ingefära

1 msk, färsk, riven

Broccoli

½ stånd

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Skär kalkonfilén i grova bitar. Skär nektarinen i klyftor. Hacka löken.
  2. Rör ihop vetemjöl, curry, salt och peppar på ett fat. Vänd kalkonen i detta.
  3. Fräs i margarin. Tillsätt broccoli och lök.
  4. Häll över vin, buljong och ingefära. Låt puttra i ca 10-15 minuter.
  5. Rör ner nektarinklyftorna. Låt puttra ytterligare några minuter. Servera med ris och grönsaker.
  6. Skär kalkonfilén i grova bitar. Skär nektarinen i klyftor och hacka löken. Koka riset.