ViktVäktarna - Ingefärskokt rabarber med yoghurt och krisp

Ingefärskokt rabarber med yoghurt och krisp

6
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En av vårens höjdpunkter måste ju ändå vara rabarbern! Här pocherar vi den i en apelsin- och ingefärssås och serverar den toppad med en klick yoghurt och digestivekrisp. En efterrätt som känns lyxig, men är väldigt enkel!

Ingredienser

Digestivekex

40 g

Havregryn

½ dl

Socker

½ msk

Smör

10 g

Rabarber

650 g

Vatten

¾ dl

Apelsin

100 g, pressad

Socker

¾ dl

Ingefära

2 cm, färsk

Grekisk yoghurt 0%

3 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Krossa kexen och blanda ihop med havregryn, ½ msk socker och smält smör. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills det är gyllene, ca 5 minuter.
  3. Dela rabarber i mindre bitar.
  4. Blanda vatten, 1 ½ dl pressad apelsinsaft, socker och skalad ingefära i en djup panna. Koka upp och lägg ner rabarber. Sänk värmen, sätt på lock och låt sjuda tills rabarbern är mjuk, ca 5 minuter.
  5. Lägg upp rabarber på assietter och toppa med skyn, en klick yoghurt, digestivekrispet och rivet skal från 1 apelsin.