Foto av Ingefärspäron med chokladsås från WW ViktVäktarna

Ingefärspäron med chokladsås

18
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lyxigare dessert som kan varieras i smak mellan ingefära och vanilj, med hemmagjord chokladsås och vaniljglass.

Ingredienser

Päron

4 st, fasta

Vatten

1 liter

Socker

1 dl

Ingefära

2 cm, färsk, färsk

Choklad mörk

70 g, 70%

Honung, flytande

2 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 msk

Glass 10%

4 dl

Instruktioner

  1. Skala päronen. Häll vatten och socker i en kastrull. Skala ingefäran och skär den i mindre bitar. Lägg ner ingefäran i kastrullen. Lägg i päronen och låt dem koka så att de precis blir mjuka i mitten. Smält choklad, honung och grädde i en kastrull. Dela de ljumna päronen på hälften och lägg på tallrik. Ringla över den varma chokladsåsen och servera med glass. Tips! Byt ut ingefäran mot en vaniljstång som du snittar och lägger med när du kokar päronen. Då får du en härlig vaniljsmak på dina päron.