[{"type":"span","children":[{"text":"Bli medlem !"}]}]

Missa inte: 1 kr /mån, men bara idag - 1april = Sant

Foto av Ingelas bröd från WW ViktVäktarna

Ingelas bröd

3
Point(s)
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
50
Svårighetsgrad
Lätt
Varför köpa färdigt bröd när man kan baka det här goda brödet på nolltid?!

Ingredienser

Vetemjöl

5 dl

Rågsikt

3 dl

Grahamsmjöl

2 dl

Rågkross

2½ dl

Vetekli

1 dl

Solroskärnor

½ dl

Salt

1 tsk

Bikarbonat

4 tsk

Sirap

1 dl, mörk

Yoghurt naturell 3%

10 dl

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser ordentligt. Blanda i yoghurt och sirap. Fördela i två brödformar, grädda i 175° ca 1 ½ timme. Ytan ska bli mörk och knaprig. Tips! Smaksätt gärna med 2 msk lingonsylt.