ViktVäktarna - Yoghurtbröd

Yoghurtbröd

2
Points®
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
50
Svårighetsgrad
Medel
Ett yoghurtbröd med olika mjölsorter, frön och sirap. Såå gott. Och såå enkelt! Receptet ger 2 bröd à ca 25 skivor.

Ingredienser

Vetemjöl

5 dl

Rågsikt

3 dl

Grahamsmjöl

2 dl

Rågkross

2½ dl

Vetekli

1 dl

Solroskärnor

½ dl

Salt

1 tsk

Bikarbonat

4 tsk

Sirap

1 dl, mörk

Yoghurt naturell 0,5%

10 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda alla torra ingredienser ordentligt.
  3. Blanda ner yoghurt och sirap.
  4. Fördela i två brödformar, grädda ca 1 ½ timme tills bröden inte är kladdiga i mitten och ytan är mörk och knaprig.

Anteckning

Smaksätt gärna med 2 msk lingonsylt.