Inkokt lax med dillyoghurtkräm och citronbakad fänkål
7
Points®
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Inkokt lax är nästan overkligt gott och betydligt enklare att laga än du kanske tror. Koka upp en lag, lägg i laxbitar och 10 minuter senare är den färdiglagad och ska bara svalna. Perfekt att göra en dag i förväg alltså.
Ingredienser
Lax
1 kg, den jämntjocka delen av en sida
Morot
1 medelstor(t)/medelstora
Lök
1 st, gul/gula
Vatten
1 liter
Vitvinsvinäger
½ dl
Salt
1 msk
Vitpeppar
4 korn
Potatis
800 g
Grekisk yoghurt 10%
1 dl
Majonnäs 80%
2 msk
Dill
1 dl, hackad
Fänkål
800 g
Citron
1 st
Olivolja
1 msk
Smör
1½ msk
Sparris
1 knippe(n)
Purjolök
1 bit(ar)
Sallad
4 dl